1 december 2010

Bistert men sött

Bistert kallt är det. Just nu -17. Brrr. Skulle pussa på vedspisen här i köket om jag just nu inte eldade i den. ;-)

I går inhandlades diverse ingredienser för julgodisfixande. Familjen har nämligen bestämt att småkakorna får stå tillbaka detta år och julgodiset ska få en mer framstående plats. Småkakor är jättekul att baka, men de har en tendens att inte bli uppätna. Vi är tydligen, mindre och mindre, en  småkaksätande familj. Julgodis däremot är en HELT annan sak.

Så nu jagar jag runt på nätet och i mina kokböcker efter recept. Ett godis är givet, nämligen mintkyssar. En favorit hos hela familjen. Brukar använda ett recept från "En kopp socker".

Tänker besöka Therésia Erneborgs blogg "Söta saker" och andra bloggar. Har ni ett favoritrecept att dela med er av?


Mintkyssar
4 dl florsocker
1 dl vatten
1/4 tsk ättikssprit
2-3 droppar pepparmyntsolja
50 gr mörk choklad

Koka vatten, socker och ättikssprit tills det håller trådprovet. (Massan ska bilda sammanhängande trådar.) Häll massan i en skål och låt den svalna.Tillsätt pepparmyntsoljan och arbeta massan tills den blir trögflytande. klicka ut massan på smörpapper och låt den stelna. Spritsa ut en liten klick smält choklad på varje pastill.


I´m going to make my Christmas candy, this year. I star by visit "Söta saker".

3 kommentarer:

  1. lite kyssar kan behövas i kylan :) http://hannelestraditioner.blogspot.com/

    SvaraRadera
  2. Ja, mintkyssar är allt bra gott!

    Sv: Ja, förr slängde man inte mjölk och mat i tid och otid inte. Man har en special äggostform, men innan ska man sjuda mjölk, ägg och lite annat tills det skär sig. Det är så mycket, här kommer recept och hur man gör; http://www.vastsverige.com/sv/bohuslan/artiklar/Aggost/?idkeep=True&id=72114_67906
    Jag har aldrig vågat prova! :)

    SvaraRadera